Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Den perfekta kvinnokroppen

08/10 16:14
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:En bild på en kvinna i underkläder skickades till 18 kvinnliga designer i olika länder. De bad dem sedan att retuschera kvinnan så att hon blev mer attraktiv i respektive land. Resultatet var att kvinnan gjordes näst intill oigenkännlig på många av bilderna. I Spanien gjordes kvinnan kurvigare, och i Kina väldigt smal, i USA fick hon en "Kim Kardashian-figur" medan britterna bara förstorade tuttarna. En del ändrade inte bara kvinnans kroppsform, utan gav henne även ny hårfärg och nya underkläder. Lägg märke till att italienskan håller händerna helt annorlunda.

Projektets syfte påstods vara att öka förståelse för de orealistiska skönhetsidealen och att visa hur de varierar i världen.

Frågan är om inte alltsammans gjordes på samma redaktion, och av samma photoshoppare - för att få en story. För om det vore sant, varför skulle några okända photoshoppare i de där länderna vara representativa för smaken i sina hemländer? Så dumt. Nu hotar man att nästa projekt gäller en bild på en man. Det blir säkert lika dumt och fördomsfullt.[www.expressen.se]

8 okt. 2015
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Den perfekta kvinnokroppen

Public Service 1938 08/10 16:14Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 13
Web Analytics