Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

25 recept på moderkaka

17/08 11:27
1 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Att äta sin moderkaka efter förlossningen kallas placentofagi, och har blivit en trend bland nyblivna mammor, som tror att det kan bidra till att förhindra postnatal depression, minska smärtorna efter förlossning och öka energinivåerna (?), förbättra amningen och främja fertiliteten. Den sägs smaka som en blandning mellan lever och njure, och ska krylla av undergörande ämnen. På nätet finns gott om sajter som tipsar om hur moderkakan bäst förtärs efter förlossningen. Den kan till exempel ätas rå, mixas med fruktjuice eller vodka, tillagas med rödvin och grönsaker eller torkas till pulver. Flera av sajterna uppmuntrar också kvinnor till så kallad lotus­födsel, dvs. att barnet inte navlas av efter förlossningen - utan navelsträng och moderkaka får sitta kvar vid barnet tills allt lossnar av sig självt efter några dygn (!).Dr Crystal Clark vid Northwestern University, som specialiserat sig på reproduktionsrelaterade humörstörningar, fann att det inte finns några placebokontrollerade studier som stöder påståenden om förbättrad hälsa. Det finns inte heller några studier som undersökt riskerna med att äta moderkakan, som filtrerar bort gifter och föroreningar under graviditeten, för att skydda det växande fostret.

Dessutom äter djur sin moderkaka omedelbart efter förlossningen, vilket inte är fallet för människor, som ofta tillagar den, bereder den till kapslar, eller till och med gör smoothies av den, vilket ökar riskerna. Förutom att vi inte vet vilka toxiner som kan finnas kvar i moderkakan, finns det inga bestämmelser om behandling och bearbetning av moderkaka som ska beredas för human konsumtion.

– Vi fann att kvinnor oftast testade placentofagi för att få ett förbättrat humör och högre energiåtervinning. Men när vi tittat på djurstudier, har vi inte kunnat hitta bevis som stödde något påstående om förbättrad hälsa. Moderkakan är ofta beredd i någons kök utan hänsyn till några sanitetskrav. Dessutom finns det ingen standard för dosering. Allt detta kan innebära problem. Kvinnor som är intresserade av placentofagi bör tala med sin läkare först, som kanske kan erbjuda ett alternativ till de problem hon försöker lösa, sade dr Clark.


25 Placenta Recipes - Easy and Delicious recipes for cooking with placenta! Price: $3:74
Eating placenta is a rare opportunity. Make the most of it with "25 Placenta Recipes". This book contains 25 tried and true placenta recipes from around the world. Along with these delicious recipes, you'll also find information on proper preparation and handling of the placenta.

17 aug. 2015
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Meningslöst äta moderkaka

Public Service 1126 16/08 22:19

  25 recept på moderkaka

Public Service 5707 17/08 11:27Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 21
Web Analytics