Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Sex jihad - jihad al-nikah

25/03 19:49
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Sexuell Jihad (arabiska: jihad al-nikah) är en kontroversiell sedvänja som utövas inom några grupperingar av wahhabismen, där kvinnor som offrar sig själva åt de krigare som strider för att införande av den islamska lagen - sharia. Enligt tunisiska myndigheter förekom sex jihad först mellan tunisiska kvinnor som sympatiserade med al Qaidagrupper i den bergiga regionen Jebel ech Chambi vid gränsen till Algeriet, varefter seden spred sig till tunisiska kvinnor som frivilligt gav sig till syriska jihadister.

En offentlig debatt uppkom i september 2013, då den tunisiske inrikesministern uttalade sig om saken. Konceptet påstås ha sitt ursprung i en fatwa kallad Jihad ul Nikaah, som ska ha proklamerats 2013 av den saudiske shejken Mohamad al-Arefe, i vilken han bad sunnikvinnor delta i en sexuell jihad till stöd för de krigare som bekämpade Bashar al Assad regim i Syrien. Men shejk Mohammad al-Arefe förnekar att han har utfärdat en sådan fatwa, som han kallar "förfalskning".

I april 2013, påstod Stormuftin av Tunisien, Othman Battikh, att tunisiska flickor besökte Syrien för att delta i sex jihad. Åtminstone 13 tunisiska flickor ska ha rest till Syrien av detta skäl. En av flickorna uppgav i egyptisk TV att hon ångrade sig sedan hon insett att hon blivit utnyttjad.

Den 19 september 2013, hävdade Lofti bin Jeddou, Tunisiens inrikesminister i parlamentet att de sunnimuslimska tunisiska flickorna som reste till Syrien hade sex med 20, 30 och upp till 100 jihadister, och att några kvinnor återvände hem gravida. Den 6 oktober 2013 hävdade en tunisisk myndighetsperson att som mest 15 tunisiska kvinnor hade rest till Syrien, och att några av dem hade tvingats ha sex med flera jihadister.

Den tunisiske jihadisten Abu Qusay bekräftade efter sin åtkomst från Syrien i en intervju i tunisisk TV att berättelserna om "Jihad al-Nikah" dvs. så kallad "sexuell Jihad" inte bara är rykten utan verkliga, vilket han själv erfarit. Han bekräftade också nationaliteterna för de flickor som reser till Syrien för detta slags Jihad.

Trots shejk Mohamad al-Arefe's förnekande ska enligt Daily Mirror broschyrer förekomma i de erövrade städerna Mosul och Tikrit finnas där det sägs att kvinnor—jungfrur eller inte—måste ansluta sig till jihad (...) och rena sig genom att ligqa med jihadister. De som vägrar att göra så motsätter sig Guds vilja, sägs det, och kommer att misshandlas eller dödas. I juni 2014 uppgav den egyptiska dagstidningen Al-Masry Al-Youm att IS hade satt upp posters där man uppmanade folket i Mosul att överlämna sina ogifta flickor så att de kunde delta i “jihad al-nikah”. I december 2014 uppgav det irakiska ministeriet för mänskliga rättigheter att IS hade dödat över 150 kvinnor och flickor i Fallujah som hade vägrat att delta i sex jihad.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Nikah mut'a och nikah misyar

Public Service 1296 24/03 13:29

  Sex jihad - jihad al-nikah

Public Service 1054 25/03 19:49Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 28
Web Analytics