Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Li-Fi

02/01 15:24
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Li-Fi kallas det snabba och billiga trådlösa kommunikationssystem, som är en optisk version av Wi-Fi. Begreppet användes först i detta sammanhang av Harald Haas i sin TED Global talk on Visible Light Communication.

Tekniken demonstrerades vid 2012 Consumer Electronics Show i Las Vegas, där man med hjälp av ett par Casio smartphones utbytte data med ljus av av varierande intensitet som avgavs från deras skärmar, vilket var detekterbart på ett avstånd av upp till tio meter.

I oktober 2011 bildade ett antal företag och industrigrupper Li-Fi-konsortiet för att främja snabba optiska trådlösa system och övervinna den begränsade mängden radio-baserade trådlösa spektrum genom att utnyttja en helt annan del av det elektromagnetiska spektrumet. Konsortiet anser att det är möjligt att uppnå mer än 10 Gbps, vilket i så fall teoretiskt sätt skulle möjliggöra att en högupplöst film laddades ner på 30 sekunder.

Li-Fi har även fördelen av att kunna användas i känsliga områden, som i flygplan, utan att orsaka störningar. Emellertid kan ljusvågor som används inte genomtränga väggar. Senare under 2012 kommer PureVLC, en firma som bildats för att kommersialisera Li-Fi, att ta fram Li-Fi-produkter för företag som installerar LED-belysning.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Li-Fi

Public Service 1678 02/01 15:24Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 16
Web Analytics