Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Kundtjänst med artificiell IQ

31/10 21:16
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:I 15 år har New York-företaget IP Soft i hemlighet arbetat med Amelia – en programvara baserad på artificiell intelligens. Målet har varit ett system som kan tre saker – förstå naturligt språk, lära sig via naturligt språk, och att använda inlärd kunskap för att lösa problem. I förra veckan var IP Soft:s ledning i Sverige för att träffa potentiella kunder.

Inledningsvis inriktar man sig på kundtjänst och interna hjälpcenter. I fjol testades Amelia i ett 10-tal amerikanska bolag, genom att i 30 dagar lyssna på samtal mellan kundtjänstpersonal och kunder. Och snart kunde bolagen rapportera en ökad produktivitet: ”Hos ett bolag löstes 56 procent av kundernas problem utan mänsklig inblandning, och tiden för att lösa problemet hade minskat med 60 procent”.

Amelia använder ungefär samma teknik som IBM:s datorsystem Watson, som vann över människor i frågesporten Jeopardy 2011. Watsons styrka är att analysera mycket stora mängder ostrukturerad data, och att hitta mönster och statistiskt troliga svar, medan Amelias styrka är att förstå och lära sig genom naturligt språk. IP Softs kognitiva teknik ligger dock en nivå över Watson. En kombination vore naturligtvis intressant.


Rubrik Medlem Läst av Postat

  Kundtjänst med artificiell IQ

Public Service 1592 31/10 21:16Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics