Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Könsidentitetsstörningar på VP

09/07 12:50
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Transsexualism och Intersexualism och liknande företeelser är djupt tragiska, men även mycket intressanta.

Så här står det om Transsexualism i Wikipedia:

"Transsexualism är ett tillstånd då en person har en permanent upplevelse av att tillhöra det kön som är motsatt ens biologiska. Den transsexuella uppfattar sin fysiska kropp som felkönad, och önskar vanligen förändra den så den bättre passar det upplevda könet, med medicinsk och kirurgisk behandling. En besläktad, men något vidare term är Gender Identity Disorder, GID. Transsexualism och GID betraktas inom medicinen som en psykiatrisk diagnos, men eftersom psykoterapi inte anses vara en verksam behandling erbjuds istället könskorrigerande behandling där läkarna korrigerar patientens kropp så den passar med det upplevda könet."

Det finns inga säker statistik över hur vanligt transsexualism är. Vissa menar att prevalensen är 1:30,000 för man-till-kvinna och 1:100,000 för kvinna-till-man. Men en sak är säker - på Vardagsprat är företeelsen otroligt ovanlig. Jag gissar att hela 20 % av nicken är transsexuella, i båda riktningarna.Här är en egen översättning av texten till bilden (jag reserverar mig för event felaktigheter):

- "Men Erkq, barnen är tillräckligt stora för att veta att det inte kan vara maskerad på Vardagsprat varje dag"
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Könsidentitetsstörningar på VP

Public Service 1324 09/07 12:50Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 14
Web Analytics