Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Fertilitet och trånga byxor

17/10 10:38
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:I Danmark sägs männen producera färre befruktningsdugliga sädesceller idag än de gjorde förr, vilket kan leda till oönskad barnlöshet. Enligt en svenska studie, genomförd på Skånes Universitetssjukhus 2011, visade sig danska mäns spermiemängd vara 40 procent lägre än de svenska (skånska) och att de danska spermierna dessutom var av sämre kvalitet.

Orsaken till den sämre spermiekvalitén är okänd debatten full av myter, bland annat har tajta brallor fått skulden för ofrivillig barnlöshet, eftersom de anses ge testiklarna högre temperatur. Värme innebär nämligen att spermierna, som ju bildas i testiklarna, blir inte lika effektivt kan simma fram till kvinnans ägg och befrukta det. Och därför skulle bärare av åtsittande byxor få färre barn, enligt den äldre forskningen.

Men ny byx- och fortplantningsforskning från Danmark krossar myten om byxor med trånga skrev. Det är visserligen inte bra för spermierna att ha det för varmt, men i stället är det andra faktorer som är viktigare, till exempel om mannens mamma rökte medan mannen bara var ett foster, eller om den blivande pappan dricker för mycket alkohol eller äter för mycket mättat fett eller sover för litet.

– Det finns inga vetenskapliga belägg för att åtsittande byxor ensamma kan påverka mäns sädkvalitet, säger Tina Kold Jensen, professor i Miljømedicin ved SDU och Rigshospitalet.

Annars ska en svensk studie ha visat att klamydia hos män minskade chansen till befruktning med 33 procent. Säkert gäller detta även danska män, med eller utan trånga brallor.


Rekommenderas!
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Fertilitet och trånga byxor

Public Service 1759 17/10 10:38Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 15
Web Analytics