Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Dyrbar valborgsbrasa i Kenya

30/04 18:16
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Kenyas president Uhuru Kenyatta har krävt ett totalförbud för handeln med elfenben, för att förhindra att vilda elefanter och noshörningar utrotas. I en kraftfull markering mot tjuvjakten tände han på lördagseftermiddagen i Kenyas huvudstad Nairobis nationalpark 10 gigantiska bål av elefantbetar och noshörningshorn. Gabons president Ali Bongo tände det 11:e bålet. Jättebrasan väntas brinna i flera dagar. Totalt går omkring 105 ton elefantbetar och 1,5 ton noshörningshorn upp i rök. Det sammanlagda värdet beräknas uppgå till en bra bit över en miljard kronor på den svarta marknaden.

— Ingen, och jag upprepar ingen, ska ha någon verksamhet i handeln med elfenben för den handeln innebär döden för våra elefanter och döden för vårt naturarv, sade Kenyatta.

— Vi anser att det egentligen inte finns något värde i elfenben förutom när elefanten själv får springa runt med det. Stämningen när bålen antändes var sorgsen, men ändå förväntansfull. Tanken med det här eventet är ju att man ska förändra lagarna internationellt, säger Lars Jacobsson från Perfect world foundation.


Det sägs att elefantbetar är bra för potensen, men att biverkan är att näsan växer kraftigt.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Dyrbar valborgsbrasa i Kenya

Public Service 910 30/04 18:16Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 7
Web Analytics