Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

4 kg Botulinumtoxin

27/02 22:18
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Botulinumtoxin (BLT) är ett av de mest potenta gifter som finns och räknas som ett biologiskt vapen. Rent toxin uppges vara 6 miljoner gånger giftigare än skallerormsgift. För att döda en människa på 90 kg krävs bara 1 ng/kg intravenöst (0,00000009 gram), eller 3 ng/kg (0,00000027 gram) vid inandning. Ett kryddmått rent toxin räcker för att döda samtliga Sveriges invånare, och drygt 4 kg räcker för att döda hela jordens befolkning.

BLT produceras av bakterien Clostridium botulinum som förekommer naturligt i jord, och som är nära besläktad med stelkrampsbakterien. Botulinumförgiftning inträffar främst vid hemmagjord konservering av livsmedel där bakterien tillåts tillväxa under anaeroba förhållanden (syrefri miljö). Vitlök i olja är särskilt riskabelt. Honung kan innehålla sporer av Clostridium botulinum och ska inte ges till barn under ett års ålder.

BLT består av två delar. B-delen binder till cellmembranet i kopplingspunkten mellan muskelcell och nervcell, där toxinet transporteras in i cellen. Väl inne börjar A-delen hämma signalöverföringen mellan den motoriska nerven och muskelcellen, vilket leder till förlamning. Botulinumtoxin används i mycket försvagad form i Botox vid skönhetsingrepp, framför allt utslätning av rynkor.


Man undrar ju om det går snabbt ifall man svalt 5 kg, för att vara på den säkra sidan...
Rubrik Medlem Läst av Postat

  4 kg Botulinumtoxin

Public Service 1001 27/02 22:18Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics