Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Älgko fälldes med ett bouleklot

22/11 16:09
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Sedan i somras diskuterar man i västmanländska jägarkretsar huruvida en älg har fällts med ett bouleklot. I en filmad intervju med tidningen Jakt & Jägare hävdar Leif Fornstedt, 69, från Västeråstrakten, att det faktiskt inte är en skröna utan dagens sanning. På kvällen den 16 juli upptäckte han och hans hustru en älgko med kalvar som åt på deras äppelträd. När han försökte mota bort älgkon ilsknade hon till och tog sikte på honom. Leif blev lite desperat. Det enda han hade i närheten var en boulekula som han tog upp, kastade och flydde.

Boule spelas vanligen genom att man kastar stålkulor mot en liten träkula, den så kallade "lille". Man gör ett bra kast om man byter plats med både ett liggande stålklot och träkulan, en så kallad carreau. Ett boultklot i legerat kolstål har diametern 70,5mm, väger 650-670g.– Det var inte meningen att döda den utan när man kastar något mot en anfallande älg så brukar den attackera det föremålet i stället. Men jag träffade älgen rätt i huvudet och den dog. Jag har dödat älgar förut, men aldrig med ett så grovkalibrigt vapen, berättar Leif Fornstedt.

Efter incidenten, som skedde i mitten av juli i somras, kom skyddsjägare som tog hand om kroppen efter älgkon och även avlivade kalvarna. Leif Fornstedt försökte hålla historien hemlig, mest för att ingen ändå trodde på honom. Men Ann-Charlotte Israelsson, befäl vid Västmanlandspolisens kommunikationscentral, som jobbade den där dramatiska kvällen, bekräftar att det finns en polisrapport om den osannolika händelsen.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Älgar och äppelcider

Public Service 1785 25/09 17:48

  Älgko fälldes med ett bouleklot

Public Service 965 22/11 16:09Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 22
Web Analytics