Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Bonderøven Frank Erichsen

10/09 23:13
1 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Han ni sett det danska TV-programmet Bonderøven (svenska: Hundra procent bonde)? Jag älskar att se den unge charmerande bonden och tusenkonstnären Frank Erichsens leva sitt enkla liv tillsammans med sin hustru Theresa och sina två barn på bondgården Kastaniegården vid Grenå på östra Jylland i Danmark. Frank Erichsen använder helst sina egna händer, gammaldags redskap och miljöriktiga metoder i sina försök att bli självförsörjande på gården.Frank Erichsen var tio år gammal när han fick en egen bit odlingsmark, och elva år när han kom över John Seymours bok Handbook of Self som handlade om självförsörjning och jordbruk. Han har studerat hantverk i Norge och arbetat med renskötsel med samerna i Lappland, och även studerat hantverk och jordbruk i Frankrike, USA, Wales och Tanzania.

Under 2011 publicerade han sin första bok, Det enkle liv, och 2013 kom uppföljaren Det enkle liv – flere skridt på vejen mod selvforsyning. Båda böckerna handlar om olika aspekter av självförsörjning.

2006 var Frank Erichsen gäst i det danska TV-programmet Friluftshaven (Utomhusträdgården) där han gjorde ett kort inhopp för att visa hur man kan bygga sin egen bakugn. Man letade efter nya programidéer, och Frank föreslog ett program om någon som sätter en bondgård i stånd. Eftersom Frank just hade börjat renovera sin förfallna bondgård, bestämde man sig för att göra åtta lågbudgetprogram om honom. Den första säsongen spelades in 2007 med en enda kameraman, som också var ljus- och ljudtekniker med mera. Programmet blev snabbt en succé med höga tittarsiffror. Programmet har sedan sålts till BBC1, släppts på DVD, och visats i Sverige, Norge och Finland.

En av Theresa Jessings vänner råkade se Frank i TV-programmet Friluftshaven och var säker på att Theresa skulle tycka att Frank var fantastisk, så Theresa sökte och fann programmet på nätet, och fick sedan kontakt med honom via programmets chatt och SMS. Idag har de två barn, Johan och Alma. Theresa är en oberoende författare och illustratör och man kan se hennes arbeten här.

Bonderøven är ett ljuvligt program om livet på landet, som det kunde vara förr.10 sep. 2014
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Bonderøven Frank Erichsen

Public Service 3856 10/09 23:13Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics