Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Anders Sundström fick sparken

31/03 18:20
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Igår kom beskedet att institutionella ägare pressat valberedningen att inte låta Anders Sundström få fortsätta som Swedbanks ordförande. Därmed står banken utan ordinarie vd, utan storbolagschef och snart utan riskchef, samtidigt som finansdirektör Göran Bronner avgår i sommar. Banken har inte bara tappat de här nyckelpersonerna utan även sparkat både sin vd, Michael Wolf, och storbolagschef, Magnus Gagner Geeber. Nu sparkas alltså även Anders Sundström.

Det lutar åt att vice ordförande Lars Idermark tar ordförandeklubban, och att tillförordnade vd:n Birgitte Bonnesen blir ny koncernchef. Men AMF, Första AP-fonden och SEB Fonder – de institutioner som drev fram förändringen, är ännu inte nöjda. Styrelsen behöver förnyas, och trappan måste städas uppifrån. Och frågan är vad Finansinspektionen kommer att säga om de höga chefernas privata fastighetsaffärer och misstänkta insiderbrott vid sidan om jobbet.

En fingervisning är att det inflytelserika amerikanska rådgivningsbolaget Institutional Shareholder Service, ISS, inte vill bevilja ansvarsfrihet för Anders Sundström och Michael Wolf. Däremot får resten av styrelsen grönt ljus av ISS.

Anders Sundströms maktposition, som han ägnat så många år att bygga upp i den socialdemokratiska rörelsens bolagssfär via ordförandeposterna i Swedbank och KF, är sönderslagen. Bra! Usch för myglande sossar! Aldrig skulle jag sätta en krona i den banken.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Anders Sundström fick sparken

Public Service 827 31/03 18:20Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 24
Web Analytics