Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Tiotusentals ska utvisas

31/03 14:34
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Efter flyktingvågen till Europa förra hösten har 8 av EU:s 26 Schengenländer infört tillfälliga gränskontroller, däribland Sverige, Danmark och Tyskland. Sverige införde tillfälliga gränskontroller i januari, och har därefter förlängt kontrollerna flera gånger. Gränskontrollen i region syd har växt från 90 personer till 370 sedan i höstas. Just nu rekryteras 72 nya civila gränskontrollanter, som ska ersätta poliserna som tillfälligt kommenderats till Malmö från andra delar av landet.

Skånepolisen planerar att kontrollera folks ID i större utsträckning och räknar med att ta väldigt många människor i förvar. Fram till idag har 5,000 personer i Sydsverige som sökt asyl fått avslag. Uppskattningsvis handlar det om 15,000-17,000 avvisningsärenden som polisen i Sydsverige ska hantera under året. Mellan 40-60 personer är förvarstagna hos Migrationsverket i Åstorp. Nu ska även andra förvarsplatser användas.

– Det är jättekänsligt det vi sysslar med. Vi hanterar människor som inte är misstänkta för brott. I det enskilda fallet är det jobbigt. Men vårt uppdrag är tydligt, har du inte rätt att stanna i Sverige så är vi sista länken att utföra avvisningen, säger Leif Fransson vid gränspolisen.

Jag gissar att bara en handfull blir tillbakaskickade till Marocko, Afghanistan, Pakistan och Bangladesh. Regeringens handfallenhet är bedövande. Det första beslutet som skulle ha tagits i höstas är en kontroll á la Kanada eller Australien, där alla som saknar giltigt visum skickas tillbaka med vändande flyg, båt eller bil till det land de kom närmast ifrån.

[www.sydsvenskan.se]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Tiotusentals ska utvisas

Public Service 875 31/03 14:34Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 13
Web Analytics