Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Migrantkris? Europa har inte sett något än

Anonym användare
14/03 12:54
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Migrantkris? Europa har inte sett något än
DOUGLAS MURRAY
October 2015

Till och med här har vi gått över vad som anses acceptabelt I dagens politiska diskussion, och ändå skrapar vi bara på ytan av problemet. Men frågan måste ställas. Vilket system har Europa för att skilja på vem som är en flykting och vem som är ekonomisk migrant? Funkar systemet i realiteten? I Italien frågade jag varje hjälparbetare jag mötte om de kände till att någon har blivit tillbakaskickad efter att ha kommit in på Europeiska vatten. Ingen kunde komma på något sådant fall. Sanningen är att när någon väl är här så stannar de eftersom Europa inte kan skilja på vem som är vem (de flesta kommer uppsåtligen utan papper) och även om de uppenbart är ekonomiska migranter så skickas de aldrig tillbaka. Europa hade inget fungerande system att göra detta när förflyttningen var låg. Nu när förflyttningen är historiskt hög har Europa än mer ett icke-fungerande system.

Och så har vi frågan om vilka som utgör migranterna. Om denna förflyttning verkligen är förflyttning av de som verkligen behöver fly, varför är nästan alla av dem män? De senaste veckorna har media riktat kamerorna på enstaka kvinnor eller barn. Men de är få. I Lampedusa såg jag bara unga män från länder runt om Sahara i Afrika. Jag såg inga kvinnor. En av de första sakerna som många av de ankommande gjorde när de kom till de Europeiska öarna var att köpa ett SIM-kort och ringa hem för att tala om för sina familjer att de hade kommit fram: familjer till vilka de kommer att skicka pengar om de tjänar några (till stor del från svart arbete) och vilka de ofta har som målsättning att hämta till Europa för att återförenas.

Och så har vi förstås frågan med integration. Tror någon, någonstans I Europa, att integration har hänt? Nästan alla regeringar, som idag öppnar gränserna till ännu fler migranter, har de facto accepterat att integration inte händer. Angela Merkel sa det i ett tal för fem år sedan, och det gjorde David Cameron också för fyra år sedan. Så varför skulle integration hända när immigrationen är högre än någonsin historiskt, om det inte hände när immigrationen var jämförelsevis låg? En del politiker vill skylla på allmänhetens brist på entusiasm angående att importera miljoner fler människor i Europa. Om de letar efter någon att skylla på för den attityden så kan de titta på medborgarna i Dewsbury, Gennevilliers, Malmö och många andra ställen i Europa.

Allt detta vidrör bara början av den debatt som vår kontinent är så långt ifrån att ha. Men kanske tar det mig till den mest kritiska frågan av alla. Om vi antar att majoriteten av de ankommande är ekonomiska migranter och att vi gör lite eller ingenting för att hindra dem från att komma, borde inte européer börja tänka igenom några viktigta och principiella frågor? Så som: ”Är det européers jobb att ge en bättre levnadsstandard på vår kontinent till alla som vill ha det?”.

Om vi ska lita på opinionsmätningar så verkar det som att Europas invånare redan har ett svar till den fråga som deras politiker ännu inte vågar fråga. I Ungen, Polen, Slovakien och andra länder försöker politiker leva upp till befolkningens vilja. Men på alla andra håll börjar slitningarna av att behålla nuvarande frånvaro av kontakt mellan politiker och befolkning att synas. Den svenska regeringen meddelade nyligen att de ska ta in ytterligare 80,000 flyktingar i år (ungefär 1 procent av nuvarande invånarantal). Det är en fortsättning av en mer än generös flyktingpolitik som har sett Sverige skryta över att bli en ”humanitär supermakt”. Men de här sakerna har konsekvenser. En nylig opinionsmätning visar att det enda anti-immigrationspartiet i landet – Sverigedemokraterna – för första gången leder opinionsmätningarna. Detta parti, som ofta beskrivs som extremhöger, var fram till nyligen aldrig över låga ensiffriga opinionsresultat.

[standpointmag.co.uk]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Douglas Murray igår

Anonym användare 631 14/03 11:45

  Dags för en återställare!

Public Service 258 14/03 12:51

  Migrantkris? Europa har inte sett något än

Anonym användare 482 14/03 12:54Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 21
Web Analytics