Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

De låga förväntningarnas bigotteri

Anonym användare
10/03 21:44
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Om en femtedel av världen som hatar kvinnor

Ett samtal mellan Ayaan Hirsi Ali, kvinnorättsadvokaten som lämnat Islam och Maajid Nawaz, medförfattare till Islam and the Future of Tolerance och Quiliams grundare. Quilliam är tankesmedjan i London som skriver om anti-extremism, speciellt mot Islamism.

Vi är vana vid att positionera allt som antingen vänster eller höger. Men det fungerar inte längre. Politisk Islam, jihadism, passar inte in där. Om man försöker pressa denna stora svåra fråga in i vänster/höger så hamnar man i en situation där vänstern kallar alla ”rasist” som inte håller med dem, och högern uttrycker sig själva i nationalistiska termer. Medan vänstern och högern bråkar på det viset så närmar sig en enorm tsunami av problem och vi får inte möjlighet att diskutera detta på ett sätt som skyddar oss.

Maajid säger att han kallar detta det tredubbla hotet: Det populistiska, högerextrema hotet, hotet från Islamism, och hotet från den regressiva vänstern. Vad Maajid menar med den regressiva vänstern är en del av vänstern som i den kulturella mångfaldhetens namn, i mångkulturalismens namn, i den politiska korrekthetens namn, i antirasismens namn, i kampen mot islamofobins namn hellre vill tysta och stänga ner debatten än att försvara samhället från hotet från vissa minoritetskulturer.

Jag inflikar här hur synd jag tycker att det är att alternativmedia så ofta markeras av högerextrema, populistiska kommentarer som är mer en del av problemet än lösningen av det.

Maajid säger att orsaken att han tar upp denna vänster är att han redan är van vid Neonazister som hugger honom i ryggen. Han vet också att islamister betraktar honom som en förrädare. Det han inte trodde då han först startade Quilliam, var att de som annars talar sig varma för yttrandefrihet skulle vända sig mot honom och mot Ayaan Hirsi Ali så som de har gjort. Han kallar dem regressiva vänstern och att de är en sektion inom vänstern. Han kallar det de låga förväntningarnas bigotteri. De har bestämt sig för att inte bara tolerera utan försvara alla former av bigotteri som kommer från minoritetskulturer i mångkulturalismens namn, och tysta dem som inifrån dessa minoriteter själva är minoriteter - ex-muslimerna, feminist-muslimerna, de liberala muslimerna som alla försöker utmana hegemonin inom det muslimska samhället. Den regressiva vänstern säger: ”Vad säger muslimerna?” och om du inte talar som du förväntas tala som muslim så stämplas du som antigen islamofob eller rasist.

Ayaan Hirsi Ali säger att världens muslimer inte är en minoritet. Det är en femtedel av världens befolkning och de vill expandera. Och de är misogyna. De hatar kvinnor. Vi trodde att antisemitism var borta för alltid, men det är tillbaka. Allt detta knuffas framåt av vad Hirsi kallar Medina-muslimerna. De vill replikera vad Muhammed gjorde i Medina för länge sedan. De är väldigt politiska. Det är vad Muhammed gjorde i Medina som ISIS nu gör i verkligheten. Vi måste förstå det. Vi måste diskutera det öppet och vi måste slå tillbaka mot Medina-muslimerna säger Hirsi. Vi måste ha en väldigt ärlig diskussion. Hon säger att man kan se på sådana händelser som den på nyårsafton i Köln eller i olika skandinaviska städer. Små flickor så unga som 10 år har våldtagits och detta är rasistiskt säger Hirsi. De har våldtagits av män i grupper som bara riktar in sig på små vita flickor. Hirsi tror inte att de gör det från religiösa grunder, utan för att de kommer från en kultur där kvinnor inte har något värde, där kvinnor inte betyder någonting. När detta händer och polisen, socialarbetare och politiker, som vi betalar skatt för att de ska skydda dessa unga personer, sopar detta under mattan – ger vi då inte makt åt den regressiva vänstern, åt högerextremismen och åt den radikala islamismen? Ger vi då inte makt åt det tredubbla hotet?

Så ibland dyker det upp en Donald Trump och börjar upprepa det som den arga befolkningen känner. Men om vi vill ha en intelligent diskussion som vi hade kunnat ha under tiden då dörren stängdes av den regressiva vänstern så måste vi sluta låta den regressiva vänstern sopa problemen under mattan! Den regressiva vänstern är en del av det trefaldiga problemet, inte en del av lösningen!

Maajid säger att han förut argumenterade för att islam var en fredens religion. Nu säger han öppet att Islam varken är en fredens eller krigets religion. Hur vi bedömer det idag är hur dagens muslimer reagerar på det skrivna ordet i Koranen.

0 % av engelska muslimer uttrycker tolerans eller sympati för homosexualitet. Detta är allvarligt när vi samtidigt ser ISIS slänga homosexuella män från hustak.

En tredjedel av engelska muslimer uttrycker stöd för ett kalifat. Det borde oroa oss! Om en tredjedel av Amerikas befolkning uttryckte stöd för en återupptagande av korsfarare så skulle det vara mycket oroande. Det är vad detta denna tredjedel av engelska muslimer stöder!

En tredjedel av engelska muslimer uttrycker sympati för de som utförde morden på Charlie Hebdo.

Statistiken avslöjar en mycket oroande trend. Islamism är en önskan att införa islam före stat i samhället – teokrati. Islamism behöver bli intellektuellt utplånad. Islam av idag behöver reformeras.

Vi står inför en dubbel utmaning säger Maajid. Vi behöver totalt utrota islamism i världen (alltså idén om att låta islam ha företräde över staten i samhället) och, vi behöver fokusera på att majoriteten av icke islamistiska muslimer i världen (så som det demonstreras i statistiken) inte befinner sig där det är bekvämt för ett civiliserat samhälle.

Han säger att vi alla måste stå tillsammans i solidaritet för att människor ska kunna lämna sin religion och att de ska kunna uttrycka vad de vill. Vi måste solidariskt stå upp för rätten att vara homosexuell och rätten för kvinnor.

[www.youtube.com];
Rubrik Medlem Läst av Postat

  De låga förväntningarnas bigotteri

Anonym användare 748 10/03 21:44

  Expressen om Ayaan Hirsi Ali

Anonym användare 266 10/03 22:41

  Islam har överlevt sig själv

Public Service 488 12/03 12:58Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 15
Web Analytics