Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Ryskt plan nedskjutet över Syrien

24/11 13:32
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Under tisdagsmorgonen sköts ett ryskt bombplan av typen Sukhoi Su-24 Fencer ned vid den syrisk-turkiska gränsen i Latakiaprovinsen där Ryssland har sin flygbas. En av de ryska piloterna, eller båda, dog i samband med nedskjutningen. Enligt Turkiet kränkte planet landets luftrum och det varnades därför "tio gånger" innan det sköts ner av två turkiska F16. Ryssland tillbakavisar uppgifterna om att planet befunnit sig i turkiskt luftrum. Ryska militärhelikoptrar befinner sig i området för att leta efter piloterna, där det pågår strider mellan den syriska regimen och rebeller.

Ryssland har kränkt turkiskt luftrum flera gånger tidigare med både plan och drönare. Klockan 17 i dag kommer NATO på turkisk begäran att hålla ett extramöte i Bryssel med anledning av händelsen.

En video som postats på Twitter visar hur minst ett halvdussin turkmenska rebeller, som Ryssland bombat tidigare i veckan, ropar "Allahu Akbar" över en död pilot. Piloten var täckt av brännsår och påstås vara död när han slog i marken.

Vad säger detta om ryska plans överlevnadsförmåga och NATO:s försvarsförmåga?[www.dailymail.co.uk]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Ryskt plan nedskjutet över Syrien

Public Service 678 24/11 13:32Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 23
Web Analytics