Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Lund, näst bäst i Europa

15/03 17:34
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Rapporten ”European Cities and Regions of the Future” tas fram av Financial Times, utkommer vartannat år, och bygger på data från 481 platser i Europa. Enligt rapporten är Lund näst bästa stad i Europa, åtminstone bland städer med 100,000–350,000 invånare i kategorin Connectivity, som handlar om internettillgång och närhet till flygplatser och hamnar. Dessutom har Lund snabbast ned- och uppladdningshastigheter av alla städer i Europa oavsett storlek.

– Rapporten är ett tydligt kvitto på att Lund, som en mobiltät och uppkopplad stad med ett bra geografiskt läge, är en attraktiv stad för omvärlden. Men det går inte att luta sig tillbaka. Nu gäller det att göra någonting av det. Och att få ett internationellt erkännande som en av Europas allra mest lättillgängliga städer är sporrande för vår vilja att fortsätta att utvecklas. Vi har många möjligheter och utmaningar framför oss, där Max IV, ESS, Brunnshög, bygget av spårväg Lund C-ESS och höghastighetståg är några av pusselbitarna i arbetet att bli ännu bättre, säger Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande, som tog emot priset å kommunens vägnar i Cannes under tisdagen.

1. Geneve, Schweiz, 2. Lund, 3. St Albans, Storbritannien, 4. Slough, Storbritannien. 5. Lancaster, Storbritannien, 6. Eindhoven, Nederländerna, 7. Basel, Schweiz. 8. Reykjavik, Island. 9. Epoo, Finland. 10. Malmö.


Dessutom, som enda skandinaviska stad rankades Lund bland de tio främsta i kategorin Human capital/lifestyle, som bedöms på kriterier som utbildningsnivå, möjlighet att attrahera och behålla talang, och medellivslängd.

– Vår sjätteplats visar att utbildningsnivån är hög, att här finns bra skolor och universitet. Det i kombination med vårt geografiska läge är ett historiskt arv som förpliktigar att förvalta. Det måste vi vara ödmjuka inför, säger Anders Almgren.


Bästa framtida europeiska städer och regioner, overall:Lägg märke till att Stockholm hamnar på plats 8 av städerna, men att Köpenhamn får nöja sig med plats 15. Bland regionerna hamnar Stockholms län på 11 plats och Köpenhamnsregionen på 17:e.

[www.fdiintelligence.com]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Greater Copenhagen slutar på Pepparholm

Public Service 974 12/09 10:44

  Malmö och Lund avvisar Greater Copenhagen

Public Service 468 07/10 20:37

  Greater Copenhagen får pris

Public Service 313 15/02 22:47

  Lund, näst bäst i Europa

Public Service 556 15/03 17:34Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics