Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Hyresgäster vräker FPs bostadspolitik

23/08 13:43
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Bostadsmarknaden fungerar inte, anser Folkpartiet. På DN Debatt gav FP-ledaren Jan Björklund tio förslag på hur bostadsmarknaden kunde liberaliseras till exempel genom fri hyressättning i nybyggnation, och genom friare hyressättning vid uthyrning av villor, bostadsrätter och ägarlägenheter i andra hand, samt genom bättre skattevillkor vid andrahandsuthyrning, färre möjligheter att överklaga byggbeslut samt uppmjukat strandskydd. De tio nya förslagen är en uppföljning av de två förslag för ökad rörlighet på bostadsmarknaden som FP lade fram under politikerveckan i Almedalen i somras.

– Den svenska hyres- och bostadspolitiken är de enda av de planekonomiskt inspirerade krigsregleringar som ännu 70 år efter andra världskrigets slut inte är avskaffad", skriver Björklund i debattartikeln.

En del av reformagendan är kontroversiell, medger Jan Björklund. I november ska Folkpartiets nya bostadspolitik behandlas på ett landsmöte.

Förslagen får skarp kritik av Hyresgästföreningen.

– Det här är inte lösningarna för hur vi ska få fram nya bostäder. Om man vill försämra konsumentskyddet för ungefär tre miljoner hyresgäster, som är deras förslag, så förstår inte jag hur det skulle kunna leda till fler bostäder. Det har vi sett effekten av i dag med kraftigt stigande hyror och dit ungdomar hänvisas och får betala väldigt höga kostnader. Det enda som kan lösa bostadsbristen är en aktiv politik över blockgränserna, för att få fart på bostadsbyggandet. Att kommunerna tar sitt ansvar och ställer planer till marken och att staten också ser till att förändra beskattningen mellan det ägda och det hyrda. Hyresrätten är i dag missgynnad skattemässigt och det behöver man skaffa en skatteneutralisering kring, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

Marie Linder är supersosse och var kommunikationschef (propagandachef) på LO innan hon blev ordförande i Hyresgästföreningen. Hur kan man tro att man ska kunna skapa lösningar över blockgränserna om man samtidigt säger: ".... det enda som kan lösa bostadsbristen är ..." Hmmrr. "det enda". Gud vad jag är trött på dessa inkompetenta sossar.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Hyresgäster vräker FPs bostadspolitik

Public Service 889 23/08 13:43

  Skenande hyror för studenter

Public Service 483 23/08 14:12Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 8
Web Analytics