Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Chicken Ramen

19/08 15:05
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Hidehito Ukis första jobb var att göra nudlar åt sin pappa i Japan. När han var bara 20 år gammal beslutade han sig för att lämna hemlandet för att grunda ett litet nudelföretag i Honolulu på ön Oahu, Hawaii. 30 år senare har hans familjeföretag Sun Noodle vuxit starkt med fabriker i både östra och västra USA, och många anser att företaget är orsaken till amerikanernas kärlek till Ramen.

Men vad är Ramen?

Jo, en prisvärd och enkel japansk soppa, baserad på kinesiska vetenudlar som serveras i en kött- eller fiskbuljong, ofta smaksatt med sojasås eller miso, med skivat fläsk och torkade alger, kamaboko, och grön lök. Varje region i Japan har sin egen variant av ramen, från norr till söder.

I staden Fukuoka i södra Japan finns över 150 uterestauranger där enkla rätter kan avnjutas till ett lågt pris. Typiska rätter är grillade kycklingspett (yakitori), Hot Pot (oden) och mest berömd är den lokala Hakata Ramen, med tunna nudlar i en fläskbensbuljong (tonkotsu).


Fukuoka's berömda uterestauranger (yatai) på ön Nakasus flodstrand


Middag i en av Nakasus matställenMen varför inte göra en egen Chicken Ramen? Nedanstående recept är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag)

INGREDIENSER:
2 st kycklinglårfiléer
6 st champinjoner
1 tsk rapsolja
2 krm malen svartpeppar
1 st klyftor vitlök
½ st purjolök
3 tsk sesamolja
1 ½ msk japansk soja
0,8 dl färsk bladspenat
2 tsk torkat citrongräs
1 liter vatten
2 st hönsbuljong
150 g nudlar, ris eller vete

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär kycklinglårfiléerna i bitar och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i en stekpanna i olja med lite svartpeppar och pressad vitlök. Tillsätt champinjonerna och stek några minuter till.
2. Lägg över i en kastrull. Strimla purjolöken och lägg i kastrullen tillsammans med sesamolja, soja, babyspenat, citrongräs, vatten, 2 st smulade hönsbuljongtärningar och nudlar. Koka i 5 minuter. Servera i djupa skålar.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Chicken Ramen

Public Service 1543 19/08 15:05Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 18
Web Analytics