Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Orvars svarta korvar

10/02 13:53
1 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Ägarna till Orvars korvar i Malmö döms av förvaltningsrätten i Malmö till ett skattetillägg på 243,000 kronor och en höjning av de beskattningsbara intäkterna med 600,000 kronor. Försäljningen av de svarta korvarna och hamburgarna avslöjades efter att Skatteverkets kontrollanter vid flera tillfällen handla i grillkiosken utan att få kvitto. Sådana lämnades inte heller till andra kunder. Skatteverkets köp kombinerades med räkning av kunder i korvkön. När dessa stämdes av mot kassaregistret visade det sig att 78–90 procent av köpen inte hade registrerats. Registret visade också att ett stort antal köp bara har registrerats med belopp på mellan ett öre och tre kronor. Enligt skattemyndighetens beräkning har grillen sålt korv och hamburgare för 1,8 miljoner kronor under december 2010 till september 2011. Men bara 1,2 miljoner av intäkterna finns redovisade i kassaregistret.


Orvars korvar på Malmborgsgatan i Malmö

Ägarna förklarar Skatteverkets kvittolösa köp med att få kunder frågar efter kvitton och att det tidvis är så hektiskt att personalen inte hinner slå in beloppen. Istället förs en klumpsumma in i kassaregistret när läget är lugnare. Köpen för belopp under tre kronor sägs vara återköp eller symboliska inslag för att öppna kassaapparaten och hjälpa folka att växla pengar. En stor förbrukning av oredovisade råvaror sägs utgöra svinn. Höga kvalitetsambitioner gör att mycket mat kasseras när den inte längre håller toppkvalitet. Förklaringarna biter dock inte på förvaltningsrätten som ger Skatteverket rätt på alla punkter i tvisten.

– Jag har inte läst domen, men vi anser att utslaget är felaktigt och kommer att överklaga till kammarrätten, säger Igor Bistricic som är delägare i företaget.Hos Pølsemannen riskerar man inte att få svarta korvar, eftersom deras är røda.

[www.skanskan.se]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Orvars svarta korvar

Public Service 1755 10/02 13:53Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 26
Web Analytics