Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Lingondieten

24/01 10:52
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Lingon och blåbär är kanske Sveriges nyttigaste bär. Lingon har länge använts vid huskurer mot urinvägsinfektioner eftersom de sägs hindra bakterier att fästa sig i blåsa och urinvägar. De innehåller också mycket kostfibrer, och pektin som förebygger diabetes och som håller blodsockernivån på en jämn nivå, och antioxidanter som boostar immunförsvaret. Lingon sägs även vara förebyggande mot åderförkalkningar.

På Antidiabetic Food Center vid Lunds universitet har forskare nu visat att lingon även stoppar negativa effekter av fet kost. Forskarna delade upp möss i olika grupper; några fick lågfettskost, de flesta feta måltider. Till det fick de olika former av bär: björnbär, hallon, kråkbär, men också lingon, och tre månader senare kunde man se resultat:

– Mössen som fick lingon var skyddade mot viktuppgången, blev inte feta och hade lägre inflammation i kroppen. Vi hoppas kunna utforska om lingon i framtiden kan vara en del i att förebygga fetma. Det är känt att bär innehåller många nyttiga ämnen. Kokar du sylt så förlorar du många nyttiga mängder. Men jag skulle inte rekommendera några större mängder socker i sylten, säger Lovisa Heyman, molekylärbiolog.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Lingondieten

Public Service 1258 24/01 10:52Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 22
Web Analytics