Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Det globala metabola syndromet

15/07 00:38
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Världen har drabbats av en fetmaepedemi. Enligt en studie är 2 miljarder av mänsklighetens barn och vuxna överviktiga, och dras med olika följdsjukdomar, såsom förhöjda blodfetter, för låg andel HDL-kolesterol, högt blodtryck och nedsatt glukostolerans (eller diabetes typ 2). En person som har alla dessa fyra komponenter kallas på läkarjargong "fyrkantig".

Värst drabbade är Stillahavsöarna, Mellanöstern och Nordamerika. Enligt WHO kan över 48% av befolkningen på Cook Islands klassificeras som feta 2014, i Qatar 34%, och i USA 33%. Fetma brukar definieras med hjälp av en persons BMI (body mass index), som är ett förhållande mellan vikt och längd, där ett BMI mellan 25-30 klassas som övervikt och över 30 som fetma. För personer över 70 år är gränsen för övervikt 27,0.Fetmans orsaker är främst felaktig kost och brist på motion. Enligt en studie publicerad i Nature toppar Hong Kong listan över flitiga fotgängare med 6,880 steg/dag, följt av Kina med 6,189 steg. I botten ligger Indonesien med 3,513 steg. I Japan och Skandinavien är motion en del av livsstilen långt upp i åldrarna, och där ser det bättre ut.

En bra behandling mot det metabola syndromet är att börja motionera och att äta hälsosamt, samt att sluta röka.[edition.cnn.com]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Det globala metabola syndromet

Public Service 1190 15/07 00:38Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 14
Web Analytics