Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Anna Dahlberg: Sluta dalta med elitfotbollen

01/05 10:56
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Anna Dahlbergs krönikor är alltid läsvärda och hon har nästan alltid rätt. Idag tar hon upp fotbollsvåldet och de orimliga arenakraven. Ursäkternas tid är förbi. Huliganerna kastar in knallskott och bengaler på plan, i städerna stänger butiker och vanligt folk skräms av slagsmål mellan rivaliserande supportergäng. För att bevaka ett Stockholmsderby krävs 335 poliser, 12 ridande poliser och en helikopter á 15,200 kronor i timmen. Totalkostnaden ligger på cirkal 3,7 miljoner kronor. Polisnotan för säsongens alla högriskmatcher 2014 slutade på 75 miljoner.

Därtill dikterar Svenska Fotbollförbundet självsvåldigt kravlistan på fotbollsarenorna, som nästan alla ägs av kommunerna. För att få spela i Allsvenskan krävs minst 3,000 sittplatser under tak, 500 VIP-stolar, markvärme för planen och så vidare. Falkenberg tvingas nu bygga en arena för 130 miljoner kronor, och Värnamo (Superettan) och Jönköping pressas också. Är detta rimligt, när det behöver byggas nya skolor och äldreboenden som aldrig förr? Polisen är i kris, och pressas av avhopp och en ständigt växande arbetsbörda. Och våra kommuner har en akut flyktingkris att hantera.

Politiker och sponsorer måste markera att tålamodet är slut. Fler bör följa Folksams exempel och hota att strypa pengarna till elitfotbollen om inte våldet upphör. Regeringen bör införa maskeringsförbud, rimligare arenakrav, spel inför tomma läktare, slopade ståplatser, alkotest, återinfört betalningsansvar för klubbarna med mera.

Bra Anna Dahlberg!

[www.expressen.se]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Anna Dahlberg: Sluta dalta med elitfotbollen

Public Service 891 01/05 10:56

  Re: Anna Dahlberg: Sluta dalta med elitfotbollen

Anonym användare 749 01/05 11:10Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics