Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Botoxbaronen dr Fredric Brandt död

12/04 16:23
Dr Fredric Brandt är död. Den 5 april 2015 larmades polisen till hans hem i Coconut Grove i Miami av en vän till Brandt. Där fann man att han hängt sig själv och polisen misstänker inget brott. Fredric Brandt blev 65 år gammal. Han växte upp i New Jersey där föräldrarna ägde en godisbutik. Han hade ett stort intresse för vetenskapliga ämnen, och började studera onkologi och njurvetenskap, men bestämde sig sedan för dermatologi, ett område som han blev världsledande inom.

Han var en av de första plastikkirurger som studerade ansiktets struktur och hur man kan använda fillers för att återställa och lyfta huden. Med kändiskunder som Madonna och Gwyneth Paltrow, som författare till två böcker, och hudvårdsguru med egna märket "Dr. Brandt Skin Care", gjorde Fredric Brandt sig känd. På grund av hans rykte döpte tidningen W Magazine honom till "The Baron of Botox", botoxbaronen. Han var även känd för sin konstsamling. Men trots framgångarna och miljarderna led han av djup depression.

Fredric Brandt blev själv känd för sitt utseende, som han experimenterade friskt med. I en intervju med The New York Times från förra året erkänner Brandt att han kanske inte borde ha använt så mycket botox - Restylane, Perlane, Juvéderm, Voluma - på sig själv. Resultatet blev ett ansikte likt en mask av lugn orörlighet, en rynkfri panna, en fyrkantig fast käklinje, samt pösigt fylliga och feminina läppar. Hans hud tycktes imponerande smidig, men var så blek att den gav ett månlikt intryck. Han sade själv att främlingar ofta frågade om han kom från Sverige, (!!!) vilket han dementerade med att påpeka att han bara var "en judisk kille från Newark".

Nu spekulerar man om vad det var som drev honom att begå självmord. Brandt beskrevs som en känslig person som sägs ha sårats djupt av den nya Netflix TV-serien Unbreakable Kimmy Schmidt, där Martin Short’s karaktär, en överdrivet opererad dermatolog vid namn "dr Grant" figurerar i ett avsnitt. Denne kan knappt tala på grund av för mycket plastickirugi, och påpekar att hans namn ska uttalas “Dr Franff.” (den verklige dr Brandt hade dock inga som helst problem att tala).


Dr Brant t.v. och dr Grant t.h.

video: [www.youtube.com]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Botoxbaronen dr Fredric Brandt död

Public Service 1773 12/04 16:23Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 15
Web Analytics