Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Yngre gillar vindkraft mer än äldre

04/01 15:21
Enligt Sydsvenskan så har Stefan Wolf, professor vid Hochschule Ostwestfalen-Lippe, genom att följa försökspersoners ögonrörelser utvärderat hur de upplever landskapsbilder. Samtidigt har deltagarna fått svara på frågor.

– Vi har fastställt att yngre personer som ser en bergrygg utan vindkraftverk tycker att något saknas. De förväntar sig att där ska finnas en vindkraftpark, säger Wolf.

Personer som är runt 40 och yngre ser vindkraftverk som ett naturligt inslag i landskapet, medan äldre blir störda. Stora vindkraftverk är dessutom mindre störande än små, genom att de stora rotorbladen rör sig långsammare, och då till och med kan upplevas ha en lugnande effekt.Annars har vindkraftverk funnits i den skånska landskapsbilden ganska länge. På en höjd 17 meter över havet vid Malmös norra infart, står Kronetorpsmöllan som är Skånes största mölla och byggdes 1841 av den kände kvarnkonstruktören Christian Sjöström från Svedala. Möllan är en holländare, dvs. byggd på fast sockel med en rörlig hätta som kan justeras efter vindriktningen. På 1860-talet hade möllan en malningskapacitet på 16 säckar i timmen.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Yngre gillar vindkraft mer än äldre

Public Service 1828 04/01 15:21Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics