Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Tivoli Hjørnet, København

04/11 11:56
Redan 2008 lade den drygt 170-åriga danska nöjesparken Tivoli fram ett förslag om förnyelse av gathörnet mot Vesterbro. Byggnaden var ritad av den ansedda arkitektfirman Pei Cobb Freed & Partners – som bland annat ligger bakom Louvrens glaspyramid i Paris. Projektet kallades ”Tivoli Kanten” – men fick kalla handen av myndigheterna för att det inte ansågs smälta in i den köpenhamnska stadsmiljön.

Men nu, sex år senare, är en ny monumental Tivolibyggnad på väg. ”Tivoli Hjørnet”, som är det nya byggkomplexets namn, är enhälligt godkänt i Köpenhamns kommunala teknik- och miljöutskott. Butiker, restauranger och hotellrum ska rymmas i den planerade byggnaden – som ligger i hörnet Vesterbrogade och Bernstorffsgade, några stenkast från Köpenhamns Hovedbanegård. Byggnaden är ritad av samma arkitektfirma som 2008, och ska med sin böljande glasfasad och sina hängande trädgårdar ge Tivoli ett nytt ansikte såväl inåt som utåt. Arbetet med att ta fram en plan för området beräknas ta minst ett år. Tivoliledningen vill därför varken presentera datum för byggstart eller budget för projektet.

– Härmed skapas en ny dynamik mellan Tivoli och staden på en plats där förbindelselinjerna har varit kapade i många år. Det kommer inte bara Tivoli till godo; såväl Köpenhamnare som turister gagnas av en levande storstad med massor av aktivitet, säger Tivolis direktör Lars Liebs.[politiken.dk]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Tivoli Hjørnet, København

Public Service 1655 04/11 11:56Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 9
Web Analytics