Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Beteende vid olika promille

17/09 16:54
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Ungefär detta händer när du dricker alkohol:

0,2 promille
Värmekänsla. Avspänning. Du blir glad och pigg. Din självkritik minskar. Du känner dig allmänt väl till mods. Precision och reaktionshastighet börjar försämras. 0,2 promille är gränsen för rattfylleri i Sverige, Norge, Estland och Polen.

0,5 promille
Upprymdhet. Hämningar minskar. Ännu sämre reaktionshastighet och precision. Omdöme och förmåga att ta in information försämras. 0,5 promille är gränsen för rattfylleri i Australien, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Island), Italien, Irland, Kanada (förutom Québec), Kina, Skottland, Spanien, Thailand, Turkiet, Tyskland (med undantag för yrkesförare där 0,0 tillämpas)

0,6 promille
Forskning har visat att det välbefinnande som alkohol ger (genom frisättningen av dopamin och endorfiner) är som störst under 0,6 promille.

0,8 promille
Du blir högljudd. Överdrivna rörelser. Långsammare reflexer. Sämre koordination. Sämre synförmåga. Överdriven självsäkerhet. Tydlig alkoholdoft.

1,0 promille
Sluddrigt tal. Svårt att gå stadigt. Försämrad muskelkontroll. Svårt att kontrollera känslor.

1,5 promille
Raglande gång. Känsloutbrott. Du kan bli aggressiv eller börja gråta. Och eventuellt kräkas.

2,0 promille
Du har svårt att gå upprätt. Dubbelseende.

3,0 promille
Du uppfattar inte vad som händer.

4,0 promille
Medvetslöshet. Mycket långsam andning. Stor risk för dödlig alkoholförgiftning.

Över 4-5 promille
Livshotande alkoholförgiftning. Koma, kramper, djup sömn med snarkande, långsam andning, cirkulatorisk instabilitet, andningsdepression, hypoxi (blåskimrande hud, ssk läppar/ansikte), hyperkapné (högröd/blålila ansiktsfärg), hypotermi

[www.systembolaget.se]

Men vissa försöker fortfarande köra bil vid 4 promille, till exempel den utländske lastbilschaufför som vid 22:30-tiden på onsdagen kvaddade två parkerade lastbilar i Malmös hamnområde. Tillkallad polis fann i den påkörande lastbilen en 50-årig kraftigt berusad man vars utandningsprov visade att han hade fyra promille alkohol i blodet. Efter att mannen fått sova ruset av sig i fyllecellen togs ett blodprov, vars resultat kommer på måndag. Eftersom chauffören inte är bosatt i Sverige, kommer han att vara anhållen till dess.

– Han hade försökt fickparkera men misslyckades. Det är tur att inget allvarligare inträffade. Jag har aldrig varit men om någon som varit så pass berusad. Det ska vara säkert med ett utandningsgprov, men om det handlar om sådana här mängder alkohol vill vi säkerställa även med blodprov för att förvissa oss om att det inte blir något fel, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen.

[www.sydsvenskan.se]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Viktiga fryspunkter

Public Service 13954 06/03 15:43

  Re: Viktiga fryspunkter

Anonym användare 1382 07/03 12:32

  Re: Viktiga fryspunkter

Public Service 1535 07/03 12:49

  Beteende vid olika promille

Public Service 1273 17/09 16:54Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 25
Web Analytics