Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Faller snö i ett parallellt universum?

25/03 13:21
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Forskningscentret Cern i Schweiz har haft stora framgångar med sin partikelaccelerator. Den 14 mars 2013 kunde man preliminärt bekräfta existensen av Higgs boson, den så kallade Gudspartikeln. Partikelacceleratorn har därefter varit avstängd för reparationer, men skulle på onsdagen ha startats för ett nytt projekt. Genom att dubbla energimängden till acceleratorn hoppades man kunna skapa en partikelkollision som skulle leda till upptäckten av svarta hål i miniatyr.

Det nya projektet skulle ske i slutet av maj. Men kortslutningar i kablarna till en av magneterna i konstruktionen har gjort att återstarten måste skjutas upp i några dagar och kanske flera veckor.

De svarta hål som forskarna vill skapa har inget att göra med parallella universum ur den typiskt filosofiska aspekten, där allt som kan hända i vår verklighet även händer någonstans, som vissa flummare inom kvantfysiken trodde på 1970-talet. Kanske tur, för vem vet om det inte varit ännu mer spooky i en annan dimension, eller universum, än det är i vårt eget.


Rubrik Medlem Läst av Postat

  Faller snö i ett parallellt universum?

Public Service 1858 25/03 13:21Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 11
Web Analytics