Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Homeopati och kvantfysik

13/03 23:04
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Australiens hälsomyndighet (NHMRC) har låtit en oberoende expertgrupp gå igenom 225 kontrollerade studier för att undersöka effekten av homeopatiska läkemedel. Preparaten framställs genom att man först utvinner ett koncentrat från växt-, mineral- eller djurriket som sedan späds ut med vatten tills det ibland inte finns ens en atom kvar av koncentratet. Resultatet var kristallklart: De alternativa läkemedlens effekt – oavsett sjukdom – var inte bättre än placebo.

– Slutsatsen är väntad. Sammanställningen finner inga belägg för effekt. Det ska man vänta sig av medel som är så utspädda att det är för lite substans i dem. Det är nästan bara lösningsmedel kvar, vatten. En del är så pass utspädda att inte ens en atom finns kvar. Luftslottet är punkterat, säger Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi.

– Det kommer att vara en svans av människor som inte vill reagera på den här rapporten, och som kommer säga att det är en konspiration. Men vi hoppas att det kommer att finnas en hel del förnuftiga människor där ute som kommer att ompröva att sälja och använda dessa ämnen, säger Paul Glasziou, ordförande för NHMRC:s arbetsutskott.

Enligt EU:s regler får homeopatika säljas i Sverige om de registreras hos Läkemedelsverket. Effekten bedöms aldrig.

Homeopaten Tarja Arvinen på Alta Medica i Stockholm tillbakavisar rapporten.

– Ska det inte hjälpa? Självklart gör det det, annars skulle man ju inte jobba som homeopat. Vi homeopater jobbar för att hjälpa våra medmänniskor. Det är inte bara placeboeffekt. Homeopati kan inte testas på samma sätt som läkemedel. Det finns inte bara ett medel för huvudvärk. Varje patient måste utredas. Det går inte att testas på samma sätt. De här medlen är helt naturliga. De kan inte förstå att det ämnet finns kvar. Det är kvantfysikens lagar som vet hur det fungerar och att det fungerar. Det är inget humbug. Det här stämmer inte. Så pass mycket kan jag säga utan att ha läst rapporten.


Kvantfysik? Jag tycker mig känna igen det argumenten från religionens värld. Vatten används även där. Vigvatten.

Homeopatins skapare, Samuel Hahnemann, publicerade sin miasmteori 1828 i boken The Chronic Diseases, their Nature and Homoeopathic Treatment, samma år som Christian Gottfried Ehrenberg introducerade ordet bakterie...

[www.aftonbladet.se]

13 mars 2015
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Homeopati och kvantfysik

Public Service 1703 13/03 23:04Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 27
Web Analytics