Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Maria Montessori fyller 142 år

31/08 14:50
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Maria Montessori föddes den 31 augusti 1870 i den italienska staden Chiaravalle, och dog den 6 maj 1952 i Noordwijk i Nederländerna. Maria Montessori var en italiensk pedagog, forskare, läkare, feminist, filosof och filantrop.

Maria Montessori tog som en av de första italienska kvinnorna en examen i medicin, trots att kvinnor på den tiden inte var tillåtna vid Roms Universitet. Att hon antogs berodde på att intagningsnämnden tolkat hennes namn som Mario.

Efter sin examen reste hon runt i Italien och föreläste om "Den nya kvinnan, som hon beskrev som en vetenskapligt tänkande person. 1907 öppnade hon en skola i Rom för så kallade "obildbara". Genom omfattande fältstudier och praktik utvecklade hon den så kallade "montessoripedagogiken", och hade stor framgång i att lära barn att läsa och skriva, barn som tidigare fått tillbringa sina liv på mentalsjukhus och andra institutioner. Under 2:a världskriget skickade Mussolini henne i exil till Indien, eftersom hon vägrade att utbilda barn till soldater.

Grattis Maria!
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Maria Montessori fyller 142 år

Public Service 1408 31/08 14:50Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 21
Web Analytics