Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Vilken sovtyp är du?

25/11 15:18
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:

Brittiska forskare vid UK Sleep Assessment and Advisory Service har studerat sovpositioners koppling till personlighet, som de menar kan berätta en del om hur du är som person. Sover du på rygg, på mage eller på sidan? Tycker du att beskrivningen stämmer in?

1. Fosterställning
41% av de 1,000 testpersonerna sover i fosterställning, som är den vanligaste sovställningen. Mer än dubbelt så många kvinnor som män. De beskrivs som tuffa på utsidan men känsliga i hjärtat. De kan vara blyga när de först träffar någon, men slappnar snabbt av. Så där sover min älskling...

2. Som en stock
15% av testpersonerna sov liggandes på sidan med båda armarna ner utefter sidorna. Dessa personer beskrivs som lättsamma, sociala människor som gillar att vara en del av gruppen. De har lätt att lita på främlingar men kan vara lättlurade.

3. Längtarpositionen
13 procent av testpersonerna sov på sidan med båda armarna ut framför sig. Det ansågs tyda på en öppen karaktär, som samtidigt kan vara misstänksam eller cynisk, är långsam med att bestämma sig men inte ändrar ett beslut när det väl är fattat.

4. Soldatpositionen
8 procent av testpersonerna valde att sova liggandes på rygg med båda armarna vid sidorna. Människor som sover i givakt är i allmänhet lugna och reserverade. De tycker inte om att göra väsen av sig, men ställer höga krav på sig själva och andra.

5. Fritt fall-positionen
7% av testpersonerna sover på mage med händerna runt kudden och huvudet vänt åt sidan. Dessa personer beskrivs som sällskapliga och fräcka, men med en tendens att vara nerviga och sköra. De gillar inte kritik, eller extrema situationer.

6. Sjöstjärnepositionen
5% sover gärna på rygg med båda armarna upp runt kudden. De har lätt att få många och goda vänner eftersom de alltid är beredda att lyssna till andra, och erbjuda hjälp när det behövs. De tycker i allmänhet inte om att vara i centrum.


Professor Idzikowski undersökte också olika sovpositioners effekt på hälsan. Han drog slutsatsen att positionen "Fritt Fall" var bra för matsmältningen, medan Sjöstjärnan och Soldatpositionen troligen ledde till snarkning och därmed var sämre för nattsömnen. Att ligga på magen innebär att maginnehållet lättare kan komma upp i munnen, medan de som ligger på ryggen snarkar och får mindre syre. Undersökningen fann också att folk ogärna byter ut sina sovställningar. Bara 5% sade att de sover i olika ställningar varje natt. Professor Idzikowski fann att en arm eller ett ben som sticker ut ur täcket är Storbritanniens vanligaste sovställning, följd av att båda fötterna sticker ut ur täcket. 10 % gillar att täcka sig helt med täcket. Själv vill jag ha min älskling väldigt tätt intill mig.

[news.bbc.co.uk]

25 nov. 2014
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Vilken sovtyp är du?

Public Service 1897 25/11 15:18Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics