Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Ulf Söderberg, en nolltaxerande floppmagnet

13/10 22:03
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Förra torsdagen chockade Ulf Söderberg marknaden när hans IT-bolag Stresscompany rasade med hisnande 75 procent vid börsintroduktionen på First North. Aktien repade sig sedan något under eftermiddagen och slutade sin första handelsdag med en kurs på 2,54 kronor, 57 procent under introduktionskursen.

Men floppen är bara en i en lång rad. Det är nämligen inte första gången som Ulf Söderberg stått bakom börsbolag med katastrofal värdeutveckling. Han grundade exempelvis Bringwell, ett bolag med hälsokost och receptfria läkemedel. Aktien föll som en sten och handlas i dag 96 procent under introduktionskursen. 2005 lämnade Ulf Söderberg Bringwell för att grunda Scandinavian Clinical Nutrition (SCN), som utvecklar och säljer kosttillskott med vetenskapligt dokumenterad effekt. Bolaget börsnoterades 2006 till 10 kronor per aktie och har sedan dess rasat med 98 procent till 25 öre på NGM-marknaden. Även nästa projekt, ett dotterbolag till SCN vid namn Scandivir, blev en flopp för de stackars småsparare som klev ombord. Ulf Söderberg har även varit inblandad i bolaget Scandinavian Indiflex, ett sängföretag med en patenterad teknik som kan göra sängen hårdare eller mjukare. Scandinavian Indiflex är just nu under likvidation.

Jonas Bernholm är en av de många småsparare som bränt sig på Ulf Söderberg. Bernholm har på senare år börjat granska Ulf Söderbergs bolag och skriva om dem i Aktiespararen, aktiespararnas medlemstidning. Han upptäckte då att Ulf Söderberg ofta plockade ut konsultarvoden i miljonklassen ur bolag som han själv hade grundat. Ulf Söderberg menar dock att hans ersättning var marknadsmässig och ser inga problem med uppgörelserna. Aktiekursens kollaps berodde istället på finanskrisen.

En översiktlig granskning av Ulf Söderbergs ekonomi visar att han nolltaxade för inkomståret 2013. Även under 2012 och 2011 hade han nästan inga förvärvsinkomster. De inkomster han har härstammar från aktieaffärer.

Vissa skulle ha näringsförbud!

[www.di.se]

13 okt. 2014
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Stresscompany stressar mot botten

Public Service 1701 02/10 15:45

  Ulf Söderberg, en nolltaxerande floppmagnet

Public Service 2445 13/10 22:03Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 21
Web Analytics