Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Vatikanen och Charlie Hebdo

06/01 20:34
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:I morgon har det gått ett år sedan terrorattentatet på den franska satirtidningen Charlie Hebdo, då bröderna Chérif och Saïd Kouach inom några minuter skjuter ihjäl bland annat chefredaktören Stéphane ”Charb” Charbonnier, de rutinerade tecknarna Jean ”Cabu” Cabut, Bernard ”Tignous” Verlhac, Georges Wolinski och Philippe Honoré, krönikörerna Bernard Maris och Elsa Cayat samt korrekturläsaren Mustapha Ourrad – tolv personer dör och elva skadas. På en amatörvideo hör man de flyende brödernas ropa: ”Vi har hämnats profeten Muhammed, vi har dödat Charlie Hebdo.”

Den svårt sargade redaktionen kunde med stöd av kollegor från den franska pressen ge ut nummer 1178 redan den 14 januari. De 10,000 prenumeranterna blev 200,000 och Charlie Hebdo har i dagsläget sålt cirka 8 miljoner exemplar. Medarbetarna på Charlie Hebdo lever idag under konstant polisbevakning och arbetar från en hemlig adress. Det kostar på att stå för det fria ordet. Men vem mer än islamister strider tidningen emot? Jo, kristna, så klart.


På förstasidan av den specialutgåva av Charlie Hebdo som har tryckts till årsdagen av attentatet, ses Gud på språng med ett maskingevär över axeln. Texten lyder: ”Mördaren är fortfarande på fri fot” (L´assassin court toujours).

Vatikanens officiella tidning L'Osservatore Romano hävdar att Charlie Hebdo glömmer bort att påven Franciskus många gånger har gjort klart ”att använda sig av Gud för att rättfärdiga hat innebär verklig hädelse”. Bruno Forte, ärkebiskop och generalsekreterare för den katolska biskopssynoden, säger att illustrationen ”kränker känslorna hos alla människor, inte bara bland kristna, judar och muslimer. Dessutom är den sårande mot dem som trots att de inte är troende känner hur viktigt det är att respektera den religiösa medvetenheten och livsdimensionen.”

Tänk att vuxna människor verkligen tror att den där mordiska fantasifiguren verkligen existerar. Gud alltså! Otroligt! Och apropå mördaren som är på fri fot – måtte fanskapet gripas och ställas inför rätta och dömas för all ondska som han orsakat mänskligheten i alla tider. Må han sedan förtvina i helvetets djupaste fängelsehåla. För evigt!
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Vatikanen och Charlie Hebdo

Public Service 1061 06/01 20:34

  Kräääänkt

Anonym användare 394 06/01 21:28

  Islam intresserar mig inte

Public Service 719 06/01 22:25Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 9
Web Analytics