Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

450 ihjältrampade utanför Mecka

24/09 14:05
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Två miljoner människor vallfärdar årligen till Mecka för att delta i den heliga högtiden hajj. Trängseln vid pilgrimsfären har lett till stora olyckor förut och för bara knappt två veckor sedan föll en byggkran över Stora moskén i Mecka, vilket krävde 100 dödsoffer. De senaste dagarna har också hotellbränder skakat Mecka. Vid vallfärden utförs flera olika riter. Pilgrimerna vandrar till exempel sju gånger runt Kaaba i Stora moskén.

Idag, när var det aktuellt med den symboliska steningen av djävulen, i den ritual som kallas "Jamarat", trampades mer än 453 pilgrimer ihjäl och över 719 skadades när panik utbröt. Olyckan ska ha skett i staden Mina strax öster om Mecka, vid Jamarat bridge utanför platsen där steningsritualen sker. De skadade ska ha förts till fyra olika sjukhus i Mina och vissa har flugits med helikopter till ett sjukhus i staden Makkah.


Stening av djävulen


Jamarat bridge

UD undersöker nu situationen för svenskar på plats och kommer att uppdatera informationen kontinuerligt. UD uppmanar också de svenskar som är i Mecka att höra av sig till sina anhöriga. Enligt Islamiska förbundet ska inga svenskar ur deras grupp ha drabbats.

— Varje år brukar det vara ungefär 2 000 svenskar som reser till Mecka för att delta i hajj, säger Charlotte Lundqvist på UD:s presstjänst.

[english.alarabiya.net]


Själv undrar man så klart om djävulen kan ha haft ett finger med i den här olyckan. Skulle tro det...
Rubrik Medlem Läst av Postat

  450 ihjältrampade utanför Mecka

Public Service 1430 24/09 14:05

  Dödssiffran i Mecka stiger

Public Service 959 24/09 15:10Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 9
Web Analytics