Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Väktare med självskadeproblem

06/08 11:05
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Vad ska man säga om den norske väktaren som natten till onsdagen kallade på polis till universitetsområdet Blindern vid Oslo universitet, sedan han larmat om att han hade blivit skjuten av två okända gärningsmän. Väktaren bar skyddsväst vid händelsen och fördes till sjukhus med lättare skador. När polisen sökte igenom platsen påträffades en misstänkt bomb, som senare visade sig vara en attrapp. På onsdagen gick polisen ut med efterlysningar på två misstänkta personer.

Men på onsdagskvällen ändrade väktaren sin historia efter att polisen hade konfronterat honom med misstankarna, utan att ha en advokat närvarande. Nu erkänner mannen att det är han själv som har skjutit sig i bröstet, pannan och i armen, och har placerat ut det bombattrappen. Mannen har opererats på sjukhuset.

– Han är kopplad till vapnet och det bombliknande föremålet. Polisen anser nu att bomben och skjutningen inte är knuten till de två misstänkta i går, utan till väktaren. Han har själv skjutit och placerat ut den falska bomben, sade polisinspektör Grete Lien Metlid.

Polisen vill inte säga om väktaren själv har konstruerat den falska bomben, och vill inte heller gå in på hans motiv, trots att mannen till viss del har lämnat en förklaring. Polisen säger att det bara är väktaren som är misstänkt. Det är inte första gången som mannen figurerar i polisens utredningar. 2013 ska han ha knivskurits i armen och tvingats sy flera stygn. I november förra året ska han ha blivit angripen av två gärningsmän med elchockspistol som försökte strypa honom. Polisen ska nu granska händelserna.

Enligt väktarbolaget Nokas, där mannen har varit anställd sedan 2011, är det bara han som har utsatts för sådana här angrepp. Mannen är nu avstängd från sitt jobb.

– Det här är en väktare som har jobbat hos oss i flera år. Han jobbar mycket kväll och natt. Han har gjort ett mycket bra jobb hos oss. Han är en solid och erfaren väktare, har skött sitt jobb prickfritt och varit en väldigt bra representant för väktaryrket. Tillfälligheter har dessvärre lett till att han har utsatts för det här flera gånger. Han har haft stor otur, och vi kan inte skylla på annat än tillfälligheter. Nokas är överraskat över anklagelserna. Det är en överraskande vändning i en mycket allvarlig sak. Om det som nu kommer fram stämmer så är det först och främst en personlig tragedi för vederbörande, sade Nokas kommunikationschef Ådne Mauritzen.


Vilken diagnos har ett så destruktivt beteende? Skulle tro att väktaren ville ge intryck av att ha ett väldigt farligt yrke.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Väktare med självskadeproblem

Public Service 1374 06/08 11:05

  Dansk järnvägsman överföll sig själv

Public Service 840 07/08 22:31Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 8
Web Analytics