Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Saudis Stormufti förnekar att män får äta sin hustru

14/04 12:28
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Saudiarabiens Stormufti Sheikh Abdulaziz bin Abdullah al-Sheikh har förnekat att han utfärdat en fatwa (ett religiöst dekret, prejudikat inom sharia) som tillåter en hungrig man att äta sin hustru, eller delar av hennes kropp, i tillfällen av hungersnöd eller ifall ätandet av hans hustru skulle rädda hans eget liv. I fatwan sägs även att ett sådant offer är det ultimata sättet att visa sin underkastelse och kärlek till sin make "och ett sätt att få deras två kroppar att bli en enda".Dementin följer på den senaste tidens drev i flera pro-iranska media, till exempel online-portalen Al Allams nyhetskanal Lebanon's tayyar.org, som har publicerat den substanslösa storyn utan att specificera var och när en sådan fatwa har utfärdats. Saudis ambassadör i Libanon, Ali Awad al-Assiri, samt tidigare premiärminister Saad Hariri har kritiserat Libanons statstelevision och andra media och anklagat dem för att delta i försöken att förolämpa Saudiarabien.

Stormuftin har uttalat sig i Saudi Press Agency (SPA) där han avfärdar medierapporterna som “försök av fiender att distrahera samhället från den för tillfället viktigaste samhällsfrågan, nämligen att stå samlade bakom våra visa ledare mot försök att degenerera Ummah [världens muslimer].” Det är också ett försök att förstöra bilden av islam, som har hedrat människan utan diskriminering mellan man och kvinna.” [hahaha!!!]

Enligt CNN Arabic är den förfalskade fatwas ursprungliga källa en satirkolumn skriven av en marockansk satiriker och bloggare kallad "Israfel al-Maghribi." Trots att kolumnen har namnet "Akhbar al-Tanz" (som på den marockanska dialekten betyder 'sarkastiska nyheter'), fortsätter flera media, bland annat olika pro-iranska sådana, att rapportera om fatwan utan att samtidigt informera om att den är menad som ett skämt.

[english.alarabiya.net]

Det ser ut som om muslimerna får sin egen Charlie Hedbo-affär. Det är svårt med satir, särskilt i den muslimska världen, där humor och självironi tycks vara en bristvara.
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Saudis Stormufti förnekar att män får äta sin hustru

Public Service 1204 14/04 12:28

  Re: Saudis Stormufti förnekar att män får äta sin hustru

Anonym användare 617 14/04 13:26

  Kärleksmåltid resp. Nattvard

Public Service 627 14/04 13:32Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 12
Web Analytics