Välkommen! Logga in Bli medlem

avancerad

Anna Dahlberg: Värderingarna är nästa stora strid

24/04 10:55
0 votes were received.
All visitors can vote.
Rate this post:Med anledning av debatten om det "feministiska" Miljöpartiets totala kapitulation för islamisternas kvinnosyn, exemplifierat av Yasri Khans (MP) vägran att ta kvinnor i hand, skriver den alltid lika skärpta Anna Dahlberg en klarsynt debattartikel om det svenska samhällets grundläggande värderingar. Alla borde läsa den!

Hon illustrerar Sveriges unika kulturella läge med Kulturkartan - vi svenskar befinner sig längst upp till höger, VI är mest sekulära och mest självförverkligande, vi har hög tillit, jämställdhet, tolerans och individualism. I motsatt ände finns de muslimska länderna i Mellanöstern och Afrika, varifrån våra nyanlända flyktingar kommer, där traditionella värderingar råder kring könsroller, religion, homosexualitet och tolerans.Enligt Global gender gap report ligger Sverige på 4:e plats i jämställdhet i världen, medan Syrien ligger på plats 143. I Sverige tycker 3 procent att män är bättre lämpade som politiska ledare än kvinnor. I Irak är siffran 44 procent. 90 procent i Egypten, Jordanien och de palestinska territorierna anser att homosexualitet är oacceptabelt, mot 10 procent i västvärlden. I Irak anser 92 procent av muslimerna att en fru alltid måste lyda sin man.

Anna Dahlberg frågar vad detta innebär för integrationsprocessen av de hundratusentals nyanlända från Mellanöstern? Hon skriver att: "Många tycks utgå från att människors värderingar förändras i samma stund som de passerar en nationsgräns. Det anses rentav fördomsfullt att spekulera i möjliga kulturkrockar. Utgångspunkten ska vara att alla är lika goda feminister och hbtq-anhängare tills motsatsen är bevisad."

Den danska integrationsministern Inger Støjberg är inte lika godtrogen. Hon försvarar (DN 18/3) de "danska värderingarna" - religionsfrihet, yttrandefrihet och fullständig jämställdhet mellan könen - den som kommer till Danmark ska bygga sitt liv på den grunden. Så vågade ingen säga i Sverige före Yasri Khans (MP) uteblivna handslag. Men nu far korken ur buteljen med en knall och allt som tidigare var förbjudet och rasistiskt och SD-retorik, har plötsligt adopterats av de etablerade partierna. En ursäkt till SD vore på sin plats men kommer självfallet aldrig att framföras. Är SD för alltid förknippat med järnrör och idioter som kallar kvinnor för "horor"? Kanske. För mig kommer Miljöpartiet för alltid att vara förknippat med kvinnofientlig islamism.

[www.expressen.se]
Rubrik Medlem Läst av Postat

  Ger religion ett bättre samhälle?

Public Service 1658 01/03 14:24

  Values Change the World - Kulturkartan

Public Service 1343 01/03 17:53

  Trender - Kulturkartan

Public Service 1175 01/03 18:51

  Anna Dahlberg: Värderingarna är nästa stora strid

Public Service 787 24/04 10:55Beklagar men endast registrerade användare får skriva inlägg på detta forum.

Klicka här för att logga in

Användare Online

Gäster: 10
Web Analytics